28 Şubat 2010 Pazar

""Keci Boynuzlu Muhallebi""( Paluze)

 Keci Boynuzlu Muhallebi;( Paluze)
Malzemeler;
15 adet keci boynuzu.(Harup)
10- Kasik seker.
10- bardak keci boynuzu harup suyu.
10- Kasik un .
Biraz badem.
once hariplarinizi iyice yikayip bir yerde ezerek10 veye 15 bardak suyun icerisine koyunuz.6, veye geceden sabaha kadar bekletiniz.
Iyice ozlesin ,Harubun suyunu suzup  icerisine kac bardak su  koyduysaniz o kadar un ve
 agiz tadiniza gore seker koyunuz.
Orta derece ocakta karistirarak muhallebi kivamina gelinceye kadar karistiriniz .
Mahallebimizin kivami olunca bir duzgun kabin icerisine kokup uzerine ezilmis badem serpiniz soguyunca
baklava seklinde keserek afiyetle yiyebilirsiniz canlarim .sizlerin oralarda keci boynuzu dedigimiz yani harup.
varmi bilemiyorum akdeniz bolgelerinde yetisen icinde cok lezetli bir sivisi olan keci boynuzundan petmez de yapiliyor.
sizlerinde denemenizi tavsiye ediyorum herkese afiyet seker olsun guzel bir hafta geirmeniz dilegiyle kibristan sevgiler.

3 yorum:

yaseminkale dedi ki...

aa ilkkez keçi boynuzu ile yapılmış bi tatlı görüyorum...
ellerine sağlık süper görünüyo

tatlilar gülcandan dedi ki...

canim ellerine saglik afiyetler olsun degisik bir tarif olmus

Gelibolu17 dedi ki...

canım nasılsın.muhallebi güzel duruyor değişik olmuş hiç yemedim.eminim tadıda güzeldir,
sevgiler selamlar yeşil ada Kıbrıs a