Keci Boynuzlu Muhallebi;( Paluze)
Malzemeler;
15 adet keci boynuzu.(Harup)
10- Kasik seker.
10- bardak keci boynuzu harup suyu.
10- Kasik un .
Biraz badem.
once hariplarinizi iyice yikayip bir yerde ezerek10 veye 15 bardak suyun icerisine koyunuz.6, veye geceden sabaha kadar bekletiniz.
Iyice ozlesin ,Harubun suyunu suzup icerisine kac bardak su koyduysaniz o kadar un ve
agiz tadiniza gore seker koyunuz.
Orta derece ocakta karistirarak muhallebi kivamina gelinceye kadar karistiriniz .
Mahallebimizin kivami olunca bir duzgun kabin icerisine kokup uzerine ezilmis badem serpiniz soguyunca
baklava seklinde keserek afiyetle yiyebilirsiniz canlarim .sizlerin oralarda keci boynuzu dedigimiz yani harup.
varmi bilemiyorum akdeniz bolgelerinde yetisen icinde cok lezetli bir sivisi olan keci boynuzundan petmez de yapiliyor.
sizlerinde denemenizi tavsiye ediyorum herkese afiyet seker olsun guzel bir hafta geirmeniz dilegiyle kibristan sevgiler.
3 yorum:
aa ilkkez keçi boynuzu ile yapılmış bi tatlı görüyorum...
ellerine sağlık süper görünüyo
canim ellerine saglik afiyetler olsun degisik bir tarif olmus
canım nasılsın.muhallebi güzel duruyor değişik olmuş hiç yemedim.eminim tadıda güzeldir,
sevgiler selamlar yeşil ada Kıbrıs a
Yorum Gönder