ISPANAH
BOREGI;
MALZAMELERI;
3-Bag ispanah
10-Tane hazir yufa,
1-Adet beyaz peynir,
3 -Yumurta,
1- bardak yogurt,
1/2-bardak sivi yag
1/2-bardak sut,
1 -adet buyuk bas sogan,
birz karabiber,biraz tuz,
Besamal sos yapilisi:
3-Yumurta.
1-kucuk kase yogurt.
1/2- Bardak sut.
1/2- Bardak sivi yag.
hepsini iyi cirpiniz:
Yapilisi,ispanahlar kucuk kucuk kesilip iyice yikandiktan sonra suzgecten suzulmesini bekleyiniz,bir buyuk tavanin icerisine bir bardagin icine iki parmak sivi yag ,tavanin icerisine yagi dokunuz kiyilmis soganlari pembelesinceye kadar kizartim icerisine spanahlari,koyum iyice soluncaya kadar kizartin,icerisine biraz tuz biraz karabuber katiniz ,harci bir kenarda sogumaya birakiniz,bir irice bir siniyi yaglayiniz onceden yapilan besamel sostan bir firca yardimiyla yufkalarin her tarafina surunuz bir kat tekrar yufka koyarak yine besamel soz surup uzerine kizartilan ispanahtan het tarafiya yayiniz tekrar uzerine beyaz peynir serpalim rulo seklini vererek yaglanmis tepsimize yuvarlayalim ayni islemi bes kere yapalim kalan besamel sosu uzerilerine yedirerek 160,derece iyice isinmis firinda kizarincaya kadar pisiriniz,,pistikten sonra soguyunca servis yapip yanina sicak bir cay,la veya soguk bir mefrusatla afiyetle yiyebilirsiniz dilerim begenirsiniz,sevgiler yaseminlerim,,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder